Epidemioloog Krishnadath: ‘Kinderen kunnen wel degelijk besmet worden met Covid-virus-variant’

Epidemioloog Ingrid Krishnadath zegt dinsdag 27 april in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname aan, dat de P1- oftewel Braziliaanse Manaus-variant de gezondheidssector zorgen baart. 

‘In de vorige golf had je al kinderen die ziek waren en er was één geval, waarbij een kind voorzien moest worden van zuurstof. Bij de vorige golven werden kinderen minder vaak ziek, nu zijn we aan het begin van een ernstige situatie. Er rouleren drie ernstige varianten in onze samenleving, waarvan de P1-variant momenteel zeer dominant is. Uit publicaties kunnen we zien, dat kinderen wel ernstig ziek kunnen worden’, benadrukt de medisch-specialist.

Krishnadath zegt, ook dat de samenleving het zich niet kan permitteren dat kinderen ziek worden. 

‘Wat wij doen is projecteren wat de situatie zal worden, in het bijzonder met de aanwezigheid van de P1-variant die in de eerste fase een toename had bij vooral kinderen.’ 

De epidemioloog accentueert dat er geen ruis moet zijn in de samenleving of kinderen wel of niet ziek kunnen worden. Zij geeft aan dat er genoeg medisch-wetenschappelijke data zijn in de wereld die duidelijk aangeven wat het effect van de zogenoemde nieuwe varianten is op kinderen. ‘Wij moeten voorkomen dat kinderen ernstig ziek worden en jammer genoeg is de enige maatregel die wij hebben om dat te voorkomen de MoHaNa basisregel. (mond-/neuskapje dragen, 1.5 meter afstand in acht nemen en handen wassen)

De wetenschapper spreekt haar hoop uit dat onderwijsgevenden en andere beroepen die actief bezig zijn met kinderen zo spoedig mogelijk gevaccineerd worden. ‘Onze kinderen kunnen dus wel degelijk ziek worden.’

error: Kopiëren mag niet!