EBS stopt vanwege wateroverlast tijdelijk stroomvoorziening Wageningen

De elektriciteitsvoorziening te Wageningen is dinsdagochtend 27 april uit voorzorg uitgeschakeld door de Energie Bedrijven Suriname, EBS, omdat de Nickerierivier nabij de centrale na zware regenval buiten haar oevers is getreden, zo laat het bedrijf weten.

Vanuit de beheerder van de centrale te Wageningen kwamen ‘s morgens rapportages, dat het water de centrale binnen stroomde. De kabels die vanuit de centrale lopen, die de stroom moeten transporteren, liggen onder water. De generatoren werden daarom om veiligheidsredenen meteen uitgeschakeld. 

Elektriciteit en water vormen immers een levensgevaarlijke combinatie en ook om schade in de opwekcentrale te voorkomen is de opwekking in Wageningen stilgelegd. 

Ongeveer 860 huishoudens en bedrijven zijn hierdoor verstoken van elektriciteit. Zodra het water is weggetrokken kunnen de technici van de EBS nagaan hoe de opwekking weer op te starten. In de tussentijd vraagt de EBS aan de gemeenschap te Wageningen om geduld en begrip voor de situatie.

PK

error: Kopiëren mag niet!