Eindelijk nieuw naambord en logo voor ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer

Het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) werd na het aantreden van de nieuwe regering het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Minister Diana Pokie was pas vrijdag 23 april zover om een nieuw naambord met logo te onthullen, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Pokie verduidelijkte, dat het ministerie zich niet alleen met grondzaken bezighoudt. Het nieuwe logo symboliseert dan ook de taken en verantwoordelijkheden van GBB. Minister Pokie wil samen met haar directie en personeel dat er een frisse wind gaat waaien binnen het ministerie. Zij gelooft dat het departement met het nieuwe naambord en logo mensen beter tegemoetkomt.  

Er is vanaf haar aantreden vooral gewerkt aan de reorganisatie van het Domeinkantoor. Getracht is zaken te vergemakkelijken door verkorte procedures. De afdeling Grondinspectie is verhuisd naar het oud-Taxatie Instituut aan de Maystraat. Er is nu een samenwerking tussen de Grondinspectie en de Landmeetkundige afdeling, waardoor er meer veldonderzoeken verricht kunnen worden. Met de rapporten geproduceerd door deze afdelingen kunnen zaken ook beter afgehandeld worden.

Verder wordt er gewerkt aan het digitaliseringsproces. ‘Als zaken gedigitaliseerd zijn dan kunnen de lopende zaken van de burgers sneller afgehandeld worden;, aldus de bewindsvrouwe. Ze stelde, dat er ook hard gewerkt wordt om achterstanden in te lopen. Vanwege de Covid-19-maatregelen worden de uitreikingen van documenten niet groots gedaan. 

De minister heeft vanaf het aantreden van de regering tot nu toe 1.500 beschikkingen afgehandeld. Er zijn 510 beschikkingen van Para getekend, maar nog niet uitgereikt. Van Reeberg, in het district Wanica, zijn zo’n 100 beschikkingen afgehandeld. Minister Pokie streeft ernaar om voor 25 mei 3.500 beschikkingen te hebben gecompleteerd. Ze zegt dat zaken als familieverdeling en overdrachten heel vlot gaan. 

Haar ministerie is ook belast met duurzaam bosbeheer. Volgens de bewindsvrouwe moet er een bewustwordingscampagne gestart worden over bescherming van onze natuur. Bij beleid over bescherming van natuurreservaten moeten mensen uit de directe omgeving meer dan ooit betrokken worden. Minister Pokie: ‘Zodat we allen baat hebben bij de bescherming van ons bos.

error: Kopiëren mag niet!