Matige verkoop ondanks sluiting markten

“Om eerlijk te zijn, gaat de verkoop matig. Nu de markten gesloten zijn, krijg ik dagelijks bezoek of klanten”, zegt een standhouder die langs de straat verkoopt. “De meeste klanten geven zelfs ook aan dat zij normaal hun boodschappen op de markt doen, maar vanwege de sluiting en de chaos durven ze het nu juist niet te doen. De prijzen verschillen wel, maar nu er geen markten open zijn komen we overeen over de straatprijs. Er wordt ook een soort van angst opgewekt bij anderen door die drukte die te zien is in het centrum, maar het betekent goed nieuws voor mij. Hoe meer zielen hoe meer vreugde”, zegt de standhouder. De prijzen van groenten verschillen. “Bij enkelen van ons kan men al vanaf SRD 10,- bladgroente vinden, soms zelfs voor SRD 7,-. Later op de dag droppen de prijs wel, omdat wij naar huis willen en de spullen kwijt willen.”

Dan nog gaat de verkoop matig. Rekening moet worden gehouden dat het de derde week van de maand is en de meeste mensen door hun salaris heen zijn.

Het is andere standhouders en burgers opgevallen dat niet alleen de verkoop voor de markt chaotisch is, maar ook de verkoop door enkele standhouders die in de middag verkopen. “Het wordt chaotisch wanneer je naar huis moet, dan kom je op bepaalde plaatsen een drukte tegen”, zegt een burger. “Ik weet dat men op zo een manier probeert te verdienen en te overleven, maar hou het netjes en veilig”, benadrukt de burger.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: