Weggespoelde bypass bij brug Brownsweg hersteld

De bypass bij de Tutaya-2brug is in de nacht van vrijdag 16 april weggespoeld als gevolg van het buiten de oevers treden van de Tutaya-2kreek. 

Vanwege de ontstane noodsituatie hebben de Wegenautoriteit (WA), het districtscommissariaat van Brokopondo en IAmGold met de meeste spoed een herstelprogramma uitgevoerd. Daarbij is IAmGold ingekomen met materieel en manschappen, terwijl de WA met de technische begeleiding van de uitvoering belast is geweest, zo meldt het ministerie van Openbare Werken dinsdag 20 april. 

De bestaande stalen brug, die reeds geruime tijd was afgesloten, is tijdelijk opengesteld om de weggebruikers de gelegenheid tot oversteek te bieden. 

De politie die het verkeer ter plaatse regelt, laat alleen voertuigen toe tot een maximale tonnage van vijf ton. De werkzaamheden aan de bypass zijn zaterdag van start gegaan en worden dinsdag afgerond.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: