President Santokhi geïnformeerd over vervolgtraject NRA-rapport

President Chandrikapersad Santokhi is maandag 19 april geïnformeerd over het vervolgtraject van het National Risk Assessment (NRA) rapport. Nadat dit document dinsdag 9 maart  aan het staatshoofd was geboden, is het maandag met deskundigen doorgenomen, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

De deskundigen zullen het document verder uitwerken in een tijdlijn en een matrix met te nemen acties en maatregelen. Daarnaast zal de nationale en internationale gemeenschap worden geïnformeerd over het NRA-rapport en de door de regering te nemen stappen in dit kader. 

De regering zal in een vervolgbijeenkomst op 30 april in overleg gaan met alle betrokkenen om de aanbevelingen te kunnen implementeren, waarna Suriname een goede vierde ronde van evaluatie kan ondergaan.

Mr. Nailah van Dijk, een van de deskundigen, geeft aan dat aan het staatshoofd is aangegeven wat de volgende stappen zullen zijn op weg naar de zogenoemde ‘mutual evaluations’. Van Dijk benadrukt dat de korte en lange termijn stappen die nu ondernomen moeten worden, zijn gepresenteerd aan de president, de Steering Council en andere autoriteiten. 

De Steering Council is in 2013 geïnitieerd op voordracht van de Caribbean Action Taskforce. Deze buigt zich over beleidskwesties voor wat betreft het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering. In eerste instantie lag de aansturing van de Steering Council bij het ministerie van Financiën.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: