Nieuwe SLM-topman De Haan gaat samenwerking met KLM intensiveren

Uit de arbeidsovereenkomst tussen de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en haar nieuwe CEO de Nederlander Paul de Haan, blijkt dat hij is aangenomen voor bepaalde tijd, tot en met 25 juni 2025. Van een proeftijd is geen sprake. De redactie van Dagblad Suriname heeft inzage gekregen in de overeenkomst.

Ook wordt duidelijk uit het arbeidscontract, dat een van zijn taken is het ‘initiëren en intensiveren van de samenwerking met de KLM bij voorkeur uitmondende in een joint venture met het oog op code sharing en membership van Skyteam’.

  • SkyTeam is een alliantie van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, opgericht in 2000. Het doel van de alliantie is de maatschappijen die lid zijn, de mogelijkheid te geven hun klanten een uitgebreider netwerk van vluchten aan te bieden, zodat ze hun marktaandeel kunnen verhogen en hun kosten kunnen verlagen.

Een andere taak voor De Haan is het opstellen en uitvoeren van een Meerjaren Groeiplan ‘inclusief de uitbreiding/samenstelling van de luchtvloot en samenwerking met een global airline’. De Haan werd overigens vrijdag 16 april officieel benoemd als de nieuwe CEO van de luchtvaartmaatschappij.

Het bruto maandsalaris van De Haan is volgens het arbeidscontract ‘gebaseerd op het terugverdienmodel, te weten het behalen van targets’.

Naast het salaris krijgt De Haan maandelijks een aantal extra’s van de SLM zoals 2.000 euro voor de huur van een woning, de stroom- en water rekening worden tot maximaal SRD 2.000 per maand vergoed. Ook krijgt de nieuwe SLM-CEO ‘een representatieve bedrijfsauto ter beschikking voor de duur van het dienstverband inclusief onderhoud, verzekering en brandstofverbruik’. Hij heeft verder recht op ‘4 home return tickets van de SLM voor hemzelf en gezin per jaar (firm load, business cabin, round trip)’. Bij start en einde van het arbeidscontract ontvangt De Haan een verhuisvergoeding van 5.000 euro.

De Haan is aangetrokken om de SLM weer levensvatbaar te maken, uit het moeras van schulden te trekken en te werken aan een vliegende vloot. Hij werkte de afgelopen twaalf jaar voor Kenya Airways en was daarvoor in dienst bij de KLM. Hij maakte sinds december vorig jaar deel uit van het interim-management van de SLM.

PK

error: Kopiëren mag niet!