Nederland verlengt vliegverbod voor Zuid-Amerika, ook voor Suriname

Het Nederlands kabinet heeft woensdag 14 april besloten om de vliegverboden voor Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en enkele Midden-Amerikaanse landen opnieuw te verlengen, nu tot zeker 1 mei, zo heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat woensdagavond laten weten, aldus diverse media in Nederland.

Het gaat om vluchten uit Zuid-Afrika, de Dominicaanse Republiek, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panamá, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Maar, door de vele uitzonderingen kan feitelijk niet gesproken worden over vliegverboden. Zo voert de KLM gewoon zogenoemde repatriëringsvluchten uit naar Suriname. Nederlanders en ingezeten van de Schengenzone die op doorreis zijn kunnen rechtstreeks uit deze landen naar Nederland vliegen, maar wel met een negatieve test op zak.

De KLM biedt dan ook vanuit verschillende van deze landen weer passagiersvluchten aan.

Volgens minister Van Nieuwenhuizen zijn de vliegverboden verlengd om te voorkomen dat Covid-varianten Nederland binnen kunnen komen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: