Chinese ambassadeur Liu Quan op bezoek bij minister Amoksi

Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi heeft formeel kennis gemaakt met de Chinese ambassadeur Liu Quan. Dit bezoek had als doel het bespreken van de samenwerking tussen Suriname en China op het gebied van veiligheid alsook nog uitgevoerde projecten. De delegatie van de ambassadeur bestond verder uit Zongwei Chen, Economic en Commercial Counsellor, en de diplomaat Zhang Huyi, zo bericht het ministerie woensdagmiddag 14 april.

Er is van gedachten gewisseld over de trainingen die ter beschikking gesteld werden door China aan Surinaamse politieagenten en de ondersteuning door China op andere gebieden. Volgens de ambassadeur zullen ook Surinaamse politieagenten weer in de gelegenheid gesteld worden om trainingen te volgen in China.

Ambassadeur Liu Quan gaf zijn woord, dat China zich zal blijven inzetten om een goede samenwerking te behouden met Suriname. China heeft al 45 jaar diplomatieke banden met Suriname. De twee landen hebben voordelen aan hun onderlinge relatie benadrukte de ambassadeur. 

Liu Quan gaf aan, dat Safe City goed is voor Suriname en het road monitoring system goedgekeurd is door beide landen. Met dit systeem kan heel Sipaliwini gemonitord worden. Zodra de Covid-19 pandemie voorbij is zal hiermee gestart worden. 

Verder zijn aan de orde gekomen knelpunten met betrekking tot het in orde maken van de rijbewijzen van het diplomatieke personeel van de Chinese ambassade.  Er is ook aandacht gevraagd voor de Covid-maatregelen voor wat betreft de sluitingstijd van winkels.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: