135 Overtreders avondklok opgepakt

Het Korps Politie Suriname bericht woensdag 14 april, dat 135 overtreders van de avondklok, onder wie 37 vrouwen, van vrijdagavond 9 april tot en met maandagochtend 12 april zijn overgebracht naar de grote hal op het terrein van de Politie Academie. De politie werd bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Nationaal Leger. Zes 

Zes van de overtreders, waaronder drie vrouwen, zijn volgens de politie ‘vreselijk tekeer gegaan’ tegen agenten. Twee militairen, die ook werden opgepakt, zijn overgedragen aan de Militaire Politie. 

De overgebrachte overtreders waren zonder valide reden op de openbare weg. Op de Coesewijnebrug werden de Nederlander D.M. en A.N., beiden 31 jaar oud, aangehouden. Op M. werden, na een ingesteld onderzoek, twee busjes lachgas aangetroffen en inbeslaggenomen. Naderhand bleken de busjes leeg te zijn. Zijn metgezel N. had ongeveer 40 gram marihuana en een digitale weegschaal bij zich. Zowel de drug als de digitale weegschaal werden in beslag genomen.

Volgens verklaring van N. had hij de marihuana bij een Braziliaanse man in het binnenland gekocht, waar hij te werk gesteld is. Beide mannen werden aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd M. na verhoor heengezonden, terwijl A.N. in het belang van het onderzoek in verzekering werd gesteld.

Van tien overtreders, die niet in het bezit waren van een rijbewijs, werden de voertuigen weggesleept naar een plaats van berging. Deze tien personen kregen de ‘Lockdown’- boete opgelegd en een boete voor het rijden zonder rijbewijs.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: