Surinaamse vrouw met Down mag van rechter voorlopig in Nederland blijven

Een 58-jarige vrouw uit Suriname mag de beslissing op haar bezwaar in Nederland afwachten. Dit heeft de rechtbank Den Haag op 2 april besloten, aldus Rechtspraak.nl. Via deze link is de volledige uitspraak te lezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBDHA:2021:3438.

De vrouw vroeg in 2017 een verblijfsvergunning aan om bij haar zus te kunnen verblijven. Zij heeft het syndroom van Down en heeft bij haar dagelijkse bezigheden begeleiding nodig. Inmiddels verblijft zij drieënhalf jaar in Amsterdam. 

De IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) wees de aanvraag van de vrouw af, maar de vrouw maakte hiertegen bezwaar. 

De rechtbank acht het aannemelijk dat de vrouw in Suriname geen familieleden meer heeft die in staat zijn om haar begeleiding en zorg te bieden. In Suriname zijn bovendien geen instellingen die 24 uurs-begeleiding bieden aan volwassenen met het syndroom van Down. 

Onder deze omstandigheden weegt het belang van de vrouw de beslissing op haar bezwaar in Nederland af te wachten zwaarder dan het belang van de IND om haar uit te zetten.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: