Sint Vincent onder as

“We zitten in het donker”

Sint Vincent staat nu helemaal bedekt met as. Zojuist was er weer een grote explosie uit de krater. Een eilandbewoner vertelt aan Dagblad Suriname dat “this one is really bad”. Het lijkt op een nachtmerrie zegt het echtpaar. Het eiland is nu totaal bedekt onder as. De mensen die volgens de autoriteiten in de veilige zone zaten voor de uitbarsting, blijken ook nergens te kunnen. Het eiland zal zonder stroom komen te zitten, een bewuste maatregel van de overheid. “Maar we zitten al in het donker vanwege de aslaag.’ Ook auto’s zitten onder as. Een cruiseschip bestemd om mensen te evacueren zou volgens de laatste berichten ook nog niet in actie kunnen komen vanwege de pakken as die het eiland als sneeuw verstikkend overnemen. Met het coronavirus tegen deze achtergrond is deze situatie een complete drama voor de bewoners van Sint Vincent.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: