Scholen blijven nog gesloten

De scholen blijven voorlopig nog gesloten. Dat is een van de 15 aangepaste Covid-19 maatregelen die vrijdagavond is aangekondigd door de gezondheidsautoriteiten. ‘Het onderwijsproces zal voor de komende weken worden stopgezet’, zo is bekendgemaakt. Opmerkelijk is het, dat geen termijn wordt genoemd en dat creëert de nodige onduidelijkheid.

Die onduidelijkheid blijkt al te bestaan in de samenleving, zo blijkt uit de vele reacties van burgers op onder andere social media. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de nieuwe maatregelen, die vrijdagavond zijn bekendgemaakt.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur had zaterdagochtend nog geen formele mededeling gedaan over de aangekondigde verlenging van de maatregel om de scholen gesloten te houden. 

Minister Marie Levens was, vooralsnog, niet bereikbaar voor een inhoudelijke reactie. Mocht op een later moment alsnog een reactie volgen, dan zal die hier worden gepubliceerd.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: