Ministers Ramdin, Achaibersing en Abiamafo naar de VS op zoek naar investeerders

De ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale samenwerking, Armand Achaibersing van minister van Financiën en Planning en David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen vertrekken op 19 april richting de VS waar ze op zoek gaan naar investeerders. Annand Jagesar, acting managing director van Staatsolie en Karel Eckhorst maken ook deel uit van deze delegatie.

De delegatie gaat onder andere gesprekken voeren met het Amerikaanse Congres en met de Amerikaanse ministeries van Buitenlandse Zaken en Financiën. Ook staan gesprekken op de agenda met het IMF (Internationaal Monetair Fonds), de Wereldbank, de Inter-American Development Bank (IDB), de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Pan-American Health Organization, PAHO, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname zaterdag 10 april.

Verder zal de regeringsdelegatie presentaties houden over de mogelijkheden om in de nabije toekomst te investeren in Suriname.

Vervolgens reist de delegatie naar Houston, Texas, waar gesprekken zullen worden gevoerd met oliemaatschappijen en investeerders met betrekking tot noodzakelijke voorbereidingen op het moment dat de eerste olievoorraden uit de zee voor de Surinaamse kust zullen worden gepompt. Suriname loopt iets achter op schema met betrekking tot de zogenoemde shore-base en local content.

De delegatie reist van Houston door naar Miami, Florida, waar onder andere gesproken zal worden met het multinationale goudbedrijf Newmont en andere buitenlandse investeerders.

De delegatie keert 1 mei terug naar Suriname.

De minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking is, na overleg met president Chandrikapersad Santokhi overigens van 10 tot 19 april voor privé zaken in het buitenland. Ook gedurende deze reis zal hij in staatsbelang diverse officiële ontmoetingen hebben. Hieronder vallen ook bilaterale gesprekken en diverse virtuele bijeenkomsten. Zo zal Ramdin in Guyana een ontmoeting hebben met zijn Guyanese collega Hugh Todd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: