Markt Nieuw-Nickerie ondanks verbod toch open

Terwijl in Paramaribo in ieder geval de Centrale Markt in het centrum van de stad zaterdagochtend gesloten was, blijkt de markt te Nieuw-Nickerie ’s morgens toch gewoon open te zijn.

In een reactie laat het districtscommissariaat van Nickerie de redactie van Dagblad Suriname zaterdagmiddag weten, dat de markt inderdaad zaterdagochtend open was. ‘U moet begrijpen dat hier niet iedere marktverkoper toegang heeft tot internet. Zo’n zestig procent van de verkopers is niet actief op social media. Er was vrijdagavond nogal wat miscommunicatie over de nieuwe Covid-19 maatregelen, die pas laat die avond bekend werden gemaakt. Maar, rond vijf uur in de ochtend beginnen hier de marktverkopers al hun producten uit te stallen voor de verkoop en dat was dus ook zaterdagochtend het geval. Men was simpelweg nog niet op de hoogte van de beslissing van de autoriteiten, dat de markten gesloten moeten zijn.’

‘Als autoriteit doe je er alles aan ervoor te zorgen dat iedereen de Covid-maatregelen naleeft. De Covid Brigade en de politie zijn op de markt geweest, doen fantastisch werk en toonden begrip voor de verkopers. Besloten werd dat zij een ultimatum kregen tot elf uur ’s morgens. Een deel van de verkopers is vervolgens hun producten gaan verkopen op straat en dat werd toegestaan. Een ander deel bleef toch, maar die kun je niet vervolgens hardhandig gaan verwijderen. Het zijn mensen, geen criminelen, die ’s morgensvroeg verschenen om hun producten te gaan verkopen. De situatie hier, in Nickerie, is anders dan in de stad, Paramaribo.’

Op foto’s en video’s die op social media circuleren is te zien, dat de markt een en al bedrijvigheid was en dat de meeste standhouders wel – zij het niet allemaal op de correcte wijze – een mond-/neuskapje droegen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: