Geen total lockdown zondag

Het ministerie van Volksgezondheid blijkt vrijdagmiddag, na overleg met De Nationale Assemblee en het Outbreak Management, te hebben besloten dat komend weekend en volgend weekend een total lockdown van kracht zal zijn. Ook blijven de scholen nog twee weken gesloten.

Inmiddels heeft de redactie van Dagblad Suriname vernomen uit betrouwbare bron, dat het besluit  van een total lockdown van zaterdag 10 april zes uur ‘s avonds tot maandag 12 april vijf uur ‘s morgens van de baan is. Over de aangekondigde total lockdown voor volgend weekend en verlenging met twee weken van sluiting van de scholen was vrijdagavond nog geen nadere informatie bekend.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zou het eerdere besluit hebben genomen uit vrees voor een derde golf en de aanwezigheid van de drie buitenlandse varianten in het land. Inmiddels worden social media overspoeld met vooral verontwaardigde reacties van burgers.

Die reacties volgen vooral op het korte tijdsbestek tussen de aankondiging van de twee aanstaande total lockdowns en het verlengen van de sluiting van de scholen, en het feit dat er vrijdag ‘slechts’ elf Covid-positief geteste personen waren en het aantal dagelijkse besmettingen de afgelopen weken tussen de 0 – 15 bedroeg met een uitschieter donderdag 8 april naar 54.

Overigens is het opmerkelijk, dat vrijdagavond om tien uur er nog geen officiële bekendmaking was het ministerie van Volksgezondheid. Minister Ramadhin was niet bereikbaar voor een reactie.

PK

error: Kopiëren mag niet!