Cubaanse artsen blijven vooralsnog in Suriname

De contracten van de Cubaanse artsen worden voorlopig niet stopgezet. Er is vrijdagmiddag overleg geweest tussen de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, en de fractie van de ABOP in De Nationale Assemblee, zo heeft de redactie van Dagblad Suriname van een betrouwbare bron vernomen.

Assembleevoorzitter Marinus Bee had donderdag 8 april gezegd het niet eens te zijn met het terugsturen van de Cubaanse artsen, reagerend op berichten waarin dat werd gemeld. Minister Ramadhin zou publiekelijk aangegeven hebben, dat de mantelovereenkomst tussen zijn ministerie en de Cubaanse artsen geëvalueerd en beëindigd is.

De Cubaanse artsen zijn nog nodig in verband met de actuele Covid-situatie. Zij werken voor de Medische Zending en de Regionale Gezondheidsdienst. Hun dienstverband zou in juni aflopen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: