President Santokhi ontvangt boekwerk over deviezenrecht van oud-bankier Harmsma

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag 6 april uit handen van oud-bankier Anne Harmsma het eerste exemplaar van het boekwerk ‘Van Surinaams deviezenrecht, Een oriëntatie’ in ontvangst genomen. Volgens de auteur is over deviezenrecht heel weinig geschreven. Een exemplaar werd ook aangeboden aan de governor van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Harmsma gaat in zijn boek in op een aantal zaken, zoals de actualiteit, de wetgeving van het deviezenrecht, rechterlijke uitspraken en opinies.

De Deviezenwet is zeer oud, maar werd ingevoerd als een soort noodmaatregel om te voorkomen dat Duitsland Nederlands grondgebied zou betreden en aan de haal zou gaan met de deviezen die zouden worden aangetroffen. Deze noodmaatregel werd na de oorlog in 1947 omgezet in een wettelijke regeling die nu de deviezenregeling heet. 

Het boek kan inzicht verschaffen in de totale kadering van het deviezenrecht in ons land. De oud-bankdirecteur benadrukte, dat vertrouwen het enige goede fundament is voor monetaire tactiek en politiek. Als dat vertrouwen beschaamd wordt kost het heel veel moeite om dat te herstellen, aldus Harmsma.Lees ter informatie ook dit artikel van 7 december 2016 in Dagblad Suriname: https://www.dbsuriname.com/2016/12/07/anne-harmsma-deviezen-commissie-opheffen/

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: