Nederlandse minister van Defensie voor tweedaags bezoek in Suriname

De Nederlandse minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten is woensdagmiddag 7 april geland op de J.A. Pengelluchthaven voor een ruim tweedaags verblijf in Suriname. De minister werd verwelkomd door haar Surinaamse collega Krishna Mathoera.

Ank Bijleveld gaat gesprekken voeren met Mathoera, een ontmoeting hebben met president Chandrikapersad Santokhi en ook een bezoek brengen aan de Memre Buku Kazerne in Paramaribo.

Naar verwachting zullen beide ministers onder andere van gedachten wisselen over een mogelijke hervatting van jungletrainingen van Nederlandse militairen en in algemene zin het verstevigen van de band tussen beide ministeries.

Het bezoek wordt ook gezien als een bevestiging van het aanhalen, verstevigen, van de banden tussen beide landen.

PK

error: Kopiëren mag niet!