Biden komt met biljoenenpakket

Hij noemt het zelf de grootste investering in banen sinds de Tweede Wereldoorlog, een investering die maar eens in een generatie voorkomt. President Biden presenteerde woensdagmiddag zijn langverwachte plannen voor de Amerikaanse infrastructuur.

De Amerikaanse president wil ruim 2000 miljard dollar investeren in de bouw van wegen, bruggen, spoorwegen, havens, oplaadstations voor elektrische auto’s en verbetering van het elektriciteit netwerk en daarmee miljoenen banen creëren.

Bidens economische “Build Back Better Recovery Plan” bestaat uit twee delen; een banenplan, dat hij nu presenteert, en een sociaal pakket van maatregelen, waarin sociale wetgeving als kinderopvang en een beter betaalbare zorgverzekering voor iedereen wordt geregeld. De ruim 2 biljoen dollar die hij wil investeren komt bovenop het coronasteunpakket van 1,9 biljoen dollar.

error: Kopiëren mag niet!