President Chan Santokhi: “Voor eind van de maand verwachten wij de staff level agreement”

President Chan Santokhi heeft aangegeven dat de regering tot 31 maart ademruimte heeft gekregen van schuldeisers. Voor een goed verloop is een overeenkomst daarvoor met de Internationaal Monetair Fonds vereist. President Santokhi stelde dat het begrijpelijk is dat volk direct na de inauguratie oplossingen verwachtte. “We wisten dat er geen rooskleurige situatie was en we hadden verwacht dat er een financiële chaos zou zijn. Maar ik kan u zeggen, dat die inventarisatie nog steeds doorgaat. Elke dag zie je nieuwe verrassingen. Binnenkort krijgt De Nationale Assemblee alle cijfers in het Crisis- en Herstelplan. De samenleving voert druk uit. We hadden beloofd dat we de crisis zouden beheersen. De nationale financiële crisis hebben wij onder controle. We hebben zelfs een kleine besparing. Dat is het resultaat van goed beleid, bezuinigingen. Draai a donie fos gebruik eng”, stelde het staatshoofd. “De salarissen worden op tijd betaald. De regering van president Bouterse kon geen salarissen betalen. Wij zijn erbij gehaald. Vandaag heeft niemand onzekerheid. Wij hebben zekerheid gebracht. De buitenlandse schulden zijn enorm. Vertel mij: hoe los je 4 miljard schuld af? Wij hebben Lazard erbij gehaald. Tot en met 31 maart hebben wij ademruimte gekregen. Maar een vereiste is dat wij moeten gaan samenwerken met de IMF. Voor eind van de maand verwachten wij de staff level agreement. Als dat niet gebeurt, kan heel wat kan misgaan. We horen politici schreeuwen, maar we moeten hen blijven herinneren dat zij die chaos hebben gecreëerd. Daarnaast hebben we ook een sociaal pakket van maatregelen. Dat krijgt van mij voorkeur. Ook komt er binnenkort een nieuwe nv om goedkoop kapitaal binnen te halen. Dat heeft enige vertraging opgelopen door de problemen rond Surfin. Maar we zijn de crisis aan het oplossen.

De eerste investeerder is al binnengehaald. De staat komt met nul cent in. We zorgen voor vertrouwen en goed bestuur. Simultaan wordt er aan drie trajecten gewerkt voor herstel”, besloot president Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!