Oud-president Bouterse haalt weer bakzeil in 8 decemberproces bij Krijgsraad – Alle excepties verworpen

De Krijgsraad heeft woensdagochtend in het 8 decemberstrafproces alle excepties van advocaat mr. Irwin Kanhai van oud-president Desi Bouterse verworpen. Het proces kan nu gewoon worden voortgezet en de volgende zitting staat dan ook al gepland voor 30 april.

De Krijgsraad had eerder al beslist, dat de omstreden Amnestiewet niet van toepassing is, waarop de zaak kon worden voortgezet. 

Mr. Kanhai stelt zich echter op het standpunt, dat niet de Krijgsraad, maar een burgerrechter de Amnestiewet kan beoordelen. Volgens de advocaat is de Krijgsraad dan ook onbevoegd het proces voort te zetten en tekende verzet aan.

Nu de excepties van Kanhai zijn verworpen kan begonnen worden met de inhoudelijke behandeling van het verstekvonnis van Bouterse.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: