Ministerie van Arbeid: Betalingen Covid-uitkering over februari

Aan alle personen en bedrijven, die door de Covid-19 pandemie getroffen zijn en zich online hebben geregistreerd in de periode 1 tot en met 15 februari 2021 en geselecteerd zijn om in aanmerking te komen voor een financiële ondersteuning door de overheid, worden al betalingen gedaan verricht, aldus het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken woensdag 31 maart.

De specificatie ziet er als volgt uit:

  • 1.141 persoonsgegevens van geregistreerde werklozen, personen in loondienst met een verminderd inkomen en KMO’s/kleine zelfstandigen zijn reeds verstuurd naar de bank ter uitbetaling.
  • 155 werklozen en personen in loondienst met een verminderd inkomen moeten nog data aanleveren ter opening van hun bankrekening;
  • 46 KMO’s en kleine zelfstandigen moeten nog data aanleveren ter opening van hun bankrekening.

Er wordt een dringend beroep gedaan op degenen die nog documenten bij de Belastingdienst moeten indienen ter opening van een bankrekening, om dat zo spoedig mogelijk te doen zodat de betaling alsnog kan geschieden.

Ook wordt aan de personen die gebeld zijn geworden door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (Onderdirectoraat Arbeidsmarkt) om een schrijven op te halen, gevraagd dit alsnog te doen. De overige personen die niet geselecteerd zijn, hebben reeds persoonlijk of per e-mail een schrijven van het ministerie ontvangen.

Aan degenen voor wie er reeds een bankrekening is geopend wordt gevraagd na te gaan of de uitkering reeds is overgemaakt.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met:

– Het Directoraat der Belastingen op de telefoonnummers 477222/ 475040/474059 en via het e-mailadres: [email protected]; maandag tot en met donderdag van 07:30 uur- 15:00 uur en vrijdag van 07:30 uur – 14:30 uur. – Het Ministerie van AW&J op de telefoonnummers 8815676/8815616/ 8640449 en via de e-mailadressen: [email protected]  /[email protected]; maandag tot en met donderdag van 07:30 uur – 15:00 uur en vrijdag van 07:30 uur -14:30 uur.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: