Minister Tjong-Ahin staat stil bij Earth Hour

Minister Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) staat zaterdag 27 maart stil Earth Hour, dat in 2007 startte als initiatief van de World Wildlife Fund (WWF). Earth Hour is een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in huis gedurende een uur even uit te schakelen. Het evenement vindt jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand maart plaats.

Minister Tjong-Ahin noemt het uitdoen van de lichten voor een een uur – door huishoudens en bedrijven – een symbolisch gebaar om aandacht te vragen voor de aarde. ‘We moeten blijven stilstaan en nadenken hoe we gebruik maken van deze aardbol en wat we doen om onze omgeving schoon te houden’, aldus de bewindsman tegenover de Communicatie Dienst Suriname.

Dit jaar staat Earth Hour in het licht van biodiversiteit en afval in de rivieren en de oceaan. Er wordt speciale aandacht gevraagd voor afval dat gedumpt wordt in de waterwegen. De bewindsman zegt dat dit afval terechtkomt in de oceaan en met zeer schadelijke gevolgen voor het zeeleven. 

Hij roept de Surinaamse gemeenschap op vandaag, zaterdag, tussen 20.30 uur en 21.30 uur de lichten uit te doen.

De bewindsman beseft, dat het een hele opgave wordt vanwege het feit dat de nationale voetbalselectie zaterdag in actie komt, maar benadrukt dat het niet betekent dat de televisie niet aan mag. ‘Het zou prettig zijn de lichten zaterdag uit te doen’, uit de bewindsman zijn wens

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: