De Covid-vaccinatiecampagne verplaatst zich naar de districten

De vaccinatiecampagne heeft zich nu ook verplaatst naar de districten. Burgers van Wanica en omgeving konden zich zaterdag 27 maart tegen het Covid-19-virus laten vaccineren in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Dit weekend komt ook het district Nickerie aan de beurt.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei- aldus de Communicatie Dienst Suriname -, dat dinsdag 10 april het district Brokopondo aan de beurt komt, te Brownsweg. Ook het district Marowijne komt aan de beurt. 

De bewindsman gaf aan tijdens een werkbezoek in het Boven Suriname-/Tapanahonigebied een krutu te hebben bijgewoond met het traditioneel gezag. Dit gebeurde samen met de staf van Volksgezondheid en de Medische Zending. Er was onduidelijkheid en onwetendheid over het vaccin. Deze zaken zijn goed besproken. Het traditioneel gezag heeft besloten het vaccin te accepteren.

Het programma om de overige delen van het land aan te doen en de burgers te vaccineren wordt uitgerold. Zo wil de overheid alle burgers in de gelegenheid stellen zich te laten vaccineren.

Minister Ramadhin liet ook optekenen, dat deze week de target van 10.000 vaccinaties is gehaald. In totaal hebben meer dan 20.000 personen het AstraZeneca-vaccin toegediend gekregen. 

De vaccinaties gaan onverkort door, bevestigde minister Ramadhin. De minister is ook ingenomen met de bijdrage die het bedrijfsleven gegeven heeft tijdens de vaccinatiecampagne. Hij is ook tevreden over de participatie van de burgers. Aan de totale samenleving deed de bewindsman een oproep om ook te blijven doneren aan het Covid-19-fonds zodat de aanschaf van het vaccin gegarandeerd blijft. 

Met het oog op de Phagwa-viering vraagt de minister de gemeenschap zich strikt te houden aan de Covid-19-maatregelen om zo een mogelijke derde golf van besmettingen te voorkomen

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: