‘Ik hoop op een kleurrijke Phagwa’

Enkele standhouders kijken uit naar een vlotte verkoop voor Phagwa. “Niet elke dag is er sprake van een vlotte verkoop of een goede aanloop. Je hebt dagen, waarbij het zo rustig is op de markt”, zegt een standhouder. “De meeste mensen kopen hun groenten bij de illegale venters buiten en hebben dan geen reden de markt binnen te lopen. En dat is nadelig voor ons. Er wordt keihard betaald voor de stand en de regels worden ook nageleefd en toch. Deze illegale venters moeten weg. De concurrentie is zwaar”, zegt de standhouder.

“Er is daarom een markt opgericht, waar men veilig hun groente kan kopen. Ik hoop in ieder geval dat ik toch een kleurrijke Phagwa kan hebben. Er zijn nog drie dagen over voor de verkoop.  Er is nog hoop voor de feestdagen. Na vandaag kijk ik wel wat zaterdag en zondag opleveren. Ik verkoop elke dag. Het is mijn werk en betaalt mijn lasten en zet eten op tafel, dus er is geen vrije dag. Je gaat elke dag moeten blokken”, aldus de standhouder. Een andere standhouder gaf aan dat zij wel een goed gevoel heeft over de aanloop. “Ik zag donderdag al beweging, dus neem ik aan dat het vandaag en de komende dagen ook druk zal zijn. De prijzen op de markt zijn redelijk. Ik denk dus dat we drukte zullen krijgen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: