De Molen presenteert regering plannen ter ontwikkeling agrarische sector

Directeur Julio Bhikharie van NV De Molen heeft donderdag tijdens een meeting op het Kabinet van de President plannen ter ontwikkeling van de agrarische sector, voornamelijk over het verwerken van lokale grondstoffen naar basisvoeding, gepresenteerd aan een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi.

Er is in de plannen een consumententraject en wat burgereducatie meegenomen. Er zullen micro-ondernemersprojecten ontwikkeld worden, terwijl ook de distributie naar de consument ondersteund zal worden. 

Bhikharie zegt – aldus de Communicatie Dienst Suriname -, dat aan de regering ook een digitaal platform is gepresenteerd betreffende een betaalsysteem alsook een platform waarin burgereducatie en ondernemerschap centraal staan.

Partijen hebben zich verder gebogen over de kipproductie. Een van de belangrijke besproken punten is hoe effectief er met lokale grondstoffen de komende jaren voer geproduceerd kan worden en hoe de

consumentenprijzen voor kip stabiel gehouden kunnen worden. Vanuit De Molen is een traject uitgezet hoe dit te realiseren, namelijk door via bilaterale relaties betaalbare grondstoffen tegen vaste prijzen te importeren. Nagegaan zal worden hoe opbrengsten zullen worden aangewend om grondstoffen, zoals soja lokaal te produceren.

Hiervoor zullen outgrowers en lokale ondernemers aangetrokken worden, te weten personen die grond beschikbaar stellen of grond voor deze producties aanvragen. De Molen streeft ernaar al in de eerste helft van dit jaar te starten met tenminste een van deze projecten. 

In samenwerking met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij worden kleine boeren al geïnteresseerd in het verbouwen van bijgewassen met Europa en de regio als afzetmarkten. De Molen kan vanwege haar distributiekanalen ondersteunen in het transport en de afzet.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: