Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met het Coronavirus en de lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had cassave met zoutevis en gele rijst;

Recept: Rumpunch

Ingrediënten:

1 ½ dl. sinaasappelsap, 1 ½ dl. ananassap, 1 ½ dl. manjasap (mangosap), 1 1/5 dl. water, 2 ½ dl. bruine rum, 25 gr. bruine suiker,

Bereiding Rumpunch

Giet het sinaasappel-, ananas- en manjasap in een bowl en roer het water erdoor. Roer de rum en suiker tot de suiker is opgelost. Dien ijskoud op.

(Bron recept: sranang kukru.net)

error: Kopiëren mag niet!