John Krishnadath herkozen als voorzitter Surinaamse Voetbalbond

De bestuursverkiezingen bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zijn zaterdag overtuigend gewonnen door huidig voorzitter John Krishnadath. Hij gaat nu voor een derde termijn en wist zaterdag met 28 stemmen zijn directe concurrent Ravin Changoer, die 21 stemmen behaalde, te verslaan. Vooraf hadden beide kandidaten beweerd de meeste leden achter zich te hebben. Maar, Krishnadath heeft nimmer aan zijn herverkiezing getwijfeld en kan leiding blijven geven aan de SVB.

De verkiezing werd ‘s morgens gehouden in de grote zaal van het Emile de la Fuente Sportcomplex. Op de agenda stond ook de behandeling van het Jaarverslag. De SVB werd opgericht op 1 oktober 1920 en is sinds 1929 aangesloten bij de FIFA. In zijn functie als voorzitter stuurde Krishnadath in 2014 een voorstel naar de leden van De Nationale Assemblee om voetballers van Surinaamse afkomst die Nederlander zijn en daar of elders in Europa voetballen, een dubbele Surinaamse nationaliteit toe te kennen, en toe te staan om voor het Surinaamse nationale elftal uit te komen. 

Het initiatief van Krishnadath heeft zijn vruchten eindelijk afgeworpen, nu vele spelers van Surinaamse komaf uit Nederland zijn opgenomen in de selectie van Natio, het Surinaamse nationale voetbalelftal.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: