Ministerie van NH wil mensen bewust maken van de waarde van water

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) zal in het kader van Wereld Waterdag, maandag 22 maart, met een Facebook bewustwordings campagne invulling geven aan deze dag. Voorts staan voor deze campagne, met als thema ‘Valuing Water’, korte videoproducties en tips gepland, om de samenleving bewust te maken van de waarde van water en er vooral zuinig mee om te gaan. De campagne wordt van 20 tot en met 29 maart 2021 gevoerd.

Het ministerie heeft onder andere als bijzondere taak te zorgen voor de voorziening van schoon drinkwater. In de context van ‘United Nations Sustainable Development Goal 6 Clean Water and Sanitation for all’ die in 2030 gerealiseerd moet zijn, zet het ministerie zich voor elke Surinamer in om toegang te krijgen tot veilig, gezond en betaalbaar drinkwater.

‘Het ministerie van NH slaat acht op het effect van klimaatverandering binnen het milieuen heeft hierbij als leidende rol het publieke bewustzijn op regionaal niveau te vergroten. Daarnaast doet zij er alles aan, beleidsgericht een degelijke balans te brengen tussen het milieu en kwalitatief schoon drinkwater’, aldus de Communicatie Dienst Suriname vrijdag 19 maart.

Deze Wereld Waterdag is een internationale dag die sinds 1992 ieder jaar op 22 maart wordt gevierd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: