“Je gaat waar de verkoop sneller verloopt”

De verkoop op de Haïtiaanse Markt heeft ook zijn slechte en vlotte dagen, maar je hebt wel dagelijks iets verkocht, zegt een standhouder aan de krant.  De meeste van de standhouders verkopen dezelfde producten. Anderen variëren het met aardvruchten en fruit erbij. Enkele klanten vinden het handig hoe de markt zo gemakkelijk is te bereiken. “Je hoeft niet ver te lopen nadat je bent uitgestapt en soms kan je gewoon in de auto blijven en je spullen kopen”, zegt een burger. De standhouder gaf aan dat het wel vaak druk wordt in de middaguren. Ook zie je dat alle stands hier op de markt vol zitten. Het zijn vaak genoeg vaste klanten die in de middaguren na het werk hun boodschappen doen, aldus de standhouder. “Ik zit dagelijks hier. Je ziet om je heen wat er gebeurt en wie komt en gaat, dus de meeste mensen hun gezichten herken ik. Je kan zelf op die klantenkring rekenen. De prijzen van groente verschillen wel. Bij drie standen naast elkaar kan je wel dezelfde prijs vinden, maar soms ook hogere of lagere prijzen. Dat brengt soms ook een soort competitie tussen ons.”

Een andere standhouder gaf aan dat enkele anderen, die in het bezit zijn van een stand, niet de hele dag verkopen. “Je hebt enkelen die alleen in de middaguren hier te zien zijn en anderen die in het centrum verkopen. Het centrum heeft uiteindelijk de meeste bezoekers. Maar zo kan je ook je stand verliezen”, zegt de standhouder. “We praten onderling wel, maar je kan niet altijd bemoeien van wat men wil doen of bepalen. Ook komen soms illegale verkopers in de omgeving van de Haïtiaanse markt.”

“Het is dagelijks moeilijk. Je moet voor alles keihard betalen”, zegt een illegale verkoper. Daarom probeer ik dagelijks naar het centrum te komen om te verkopen. Je hebt in het centrum meer kans om te verkopen dan bij een stand. In de middag ben in wel in de buurt van de Haïtiaanse Markt, want op die uren is er ook daar sprake van een vlotte verkoop. Ook al wordt mij een stand aangeboden, dan nog ga ik het niet kunnen volhouden. Je gaat waar de verkoop sneller verloopt”, zegt de illegale verkoper.

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: