PL-assembleelid Karto start met pilotproject ICT-trainingen in Commewijne

Op 13 maart is er in Mariënburg Commewijne voor 11 vrouwen, moeders van leerlingen van de 5de en 6de klas een training “Basis ICT-vaardigheden” verzorgd. Dit project is een initiatief van DNA-lid Evert Karto van de PL  en wordt door trainers van de stichting IlearnSu verzorgd. Deze stichting heeft sinds vorig jaar diverse scholen geholpen in het opzetten van hun onlineonderwijs. Karto tracht samen met de stichting hiermee ontwikkeling in het district te stimuleren. Vanwege de covid-19 pandemie wordt er tegenwoordig vaker onlineonderwijs verzorgd. Door dit project wordt getracht de moeders ICT-vaardigheden bij te brengen, zodat zij hun kinderen beter kunnen begrijpen en eventueel kunnen ondersteunen bij het nieuw onderwijssysteem.

De training is volgens Karto erg enthousiast ontvangen en de moeders kijken reikhalzend uit naar vervolgtrainingen. Verder zullen ze andere ouders uit het gebied motiveren om deel te nemen aan deze basistrainingen. De bedoeling is dat de komende weekenden meerdere ouders van Mariënburg in de gelegenheid gesteld zullen worden om deel te nemen aan deze trainingen. Anno 2021 is de ICT-technologie niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en door middel van deze trainingen willen de initiatiefnemers de vrouwen leren om vooruit te komen op dit gebied.

De volksvertegenwoordiger heeft nog meer plannen voor zijn district en gaat dit project voortzetten. Zo gaat hij dit project niet alleen in Mariënburg uitvoeren, maar verder uitbreiden naar alle ressorten in Commewijne. Hierbij zal uiteraard wel rekening gehouden worden met de covid-19 protocollen, de beschikbare lokaliteiten en het aantal beschikbare apparatuur. Desondanks laat hij zich niet de moed ontnemen en zet zijn allerbeste beentje voort. Andere projecten ter vergroting van de ontwikkeling van het district zijn reeds in voorbereiding en zullen binnen afzienbare tijd worden opgestart.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: