Samenwerkende bonden: “We lopen honderden SRD’s per maand mis”

De Bond Milieu Inspecteurs, WOOW, Bond Sluizen en Gemalen, Mungra Medisch Centrum, Bond ’s Lands Hospitaal, Bond Ziekenhuis Marowijne, Bond Ziekenhuis Wanica, en de Bond Arbeidsinspectie hielden donderdagmorgen een persconferentie te ABO naar aanleiding van de laatste loonsverhoging die plaats gevonden heeft in 2018. Gebleken is dat de procedure die men gehanteerd heeft om te komen tot een loonsverhoging afwijkt van het wetsbesluit. “Bij het bepalen van de loonsverhoging van de ambtenaren in 2018 is het misgegaan”, vertelt woordvoerder David Bakker die de bond van Milieu Inspecteurs vertegenwoordigt. “Die verhoging is niet volgens het besluit van FISO  verlopen . Verkeerde verhoudingen  zijn gehanteerd,  waardoor vanaf de laagste tot de hoogste schaal maandelijks worden benadeeld”. Bakker noemt bedragen van SRD 500 tot SRD 1800 die ambtenaren maandelijks mislopen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: