Minister Achaibersing bespreekt vormen van ondersteuning met Chinese ambassadeur Liu Quan

Minister van Financiën en Planning Armand Achaibersing en de Chinese ambassadeur Liu Quan hebben woensdag een ontmoeting gehad op het ministerie om te praten over projectvoorstellen, aldus bericht het ministerie donderdag 18 maart.

In de afgelopen periode zijn er verschillende projecten uitgevoerd waarvan de bekendste de infrastructurele projecten zijn. Binnen de huidige samenwerking zijn enkele projectvoorstellen besproken die verder afgestemd moeten worden. De voorstellen liggen voornamelijk in de agrarische sector, de traditionele geneeskunde en in de huisvesting.

Ook zijn er enkele schenkingen beschikbaar gesteld aan Suriname die nog hun bestemming moeten krijgen. De trainingen die regelmatig door China worden aangeboden zijn landelijk goed benut, ook door ambtenaren van het ministerie.

De Chinese ambassadeur is geïnformeerd over de huidige financieel-economische situatie in Suriname, de relatie met IMF en overige internationale partners en de grote uitdagingen die hiermee gepaard gaan. De ambassadeur gaf aan dat vele landen nu moeilijke economische tijden meemaken en dat de Covid-19 pandemie daar ook toe heeft bijgedragen. Zowel de minister als de ambassadeur was van mening dat de enige oplossing is om de eigen ontwikkeling zo snel mogelijk op gang te brengen.

De ambassadeur benadrukte dat Suriname op de ondersteuning van China kan rekenen om duurzame ontwikkeling te bereiken. De minister en de ambassadeur zullen binnenkort een vervolggesprek hebben om nader op ondersteuning van China in te gaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: