MonHanA-campagne bezoekt Nieuw-Nickerie

De MoHanA (Mondkap op, Handen wassen en Afstand houden) voorlichtingscampagne heeft afgelopen vrijdag en zaterdag het rijstdistrict Nickerie bezocht. Het MoHanA team en enkele medewerkers van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, afdeling Niet Overdraagbare Aandoeningen waren er om de mensen voor te lichten, zo bericht de Communicatie Dienst woensdag 17 maart.

De mensen werden niet alleen voorzien van informatie over het opdoen van een mond-neuskap, wassen van de handen en afstand houden, maar tevens ingelicht over het onderwerp tabak.

Het team was vrijdag in het centrum van Nickerie. De volgende dag werd de markt bezocht. ‘Ik ben blij, dat jullie niet alleen op de televisie voorlichting geven, maar ook naar ons toe komen’, zei een verkoper onder de markt. Volgens hem dient het team vaker naar het district te komen en de mensen voor te lichten. Dan wordt er gecommuniceerd op het niveau van iedere burger en wordt men gemotiveerd om de regels in acht te nemen.

Naast de plekken in de binnenstad, werd ook een tussenstop gemaakt bij het Mungra Medisch Centrum, de Milieu-inspectie en de districtscommissaris. Allen werden voorzien van voorlichtingsmateriaal betreffende tabak en het Covid-19 virus voor verdere distributie.

Senrita Gobardhan, districtscommissaris van Nickerie, was ook blij met het bezoek van het team. ‘Een daling van de cijfers geeft niemand het recht te spelen met iemands gezondheid.’. Zij benadrukte, dat de samenleving zich nog steeds dient te houden aan de geldende protocollen. Tot slot deed Gobardhan het voorstel aan het team om te komen om samen de burgers voor te lichten.

Het district Commewijne krijgt vrijdag 19 maart bezoek van het voorlichtingsteam. De campagne is in samenwerking met de Pan-American Health Organization (PAHO) gestart op 11 september 2020.

Een marktverkoper toont trots haar mondkap
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: