Abplaz: “Medewerkers gezondheidsinstellingen mogen we niet vergeten”

Lloyd Pool, de voorzitter van  de bond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (Abplaz) laat weten dat de acties voorlopig zijn opgeschort, omdat er afspraken zijn gemaakt tussen de minister, de bond en het Academisch Ziekenhuis. Over 2 weken volgt een evaluatie vanuit de bond om de voortgang van de afspraken na te gaan. De bondsvoorzitter geeft niet alleen een pluimpje aan de autoriteiten die zich het afgelopen jaar hebben ingezet om het coronavirus te beheersen maar in het bijzonder ook aan de gezondheidswerkers. “We mogen de medewerkers binnen de gezondheidsinstellingen en de anderen zoals politie en militairen niet vergeten. Want het is niet makkelijk om naar je werk te gaan, terwijl je het gevreesde virus kan oplopen” benadrukt Pool. De vakbondsvoorzitter zegt dat elke zieke er een teveel is. De gezondheidsmedewerkers zijn in vele opzichten echte frontliners. “Bij de poort weten ze niet wie wel en wie niet besmet zijn en hebben ze de luxe niet om achter glas te werken. Bovendien moeten zij de mensen van dichtbij behandelen, de optie om personen op afstand te helpen is er niet. Ook kunnen de frontliners niet om de ene dag werken.” Pool zegt dat het krijgen van de beloning voor een zekere mate van blijdschap heeft gezorgd bij de gezondheidswerkers, maar de mensen blijven kampen met problemen zoals het openbaar vervoer. “Bussen kunnen vaak de mensen niet vervoeren vanwege een staking of dat de bus de passagiers niet helemaal op de bestemming kunnen afzetten, omdat de kosten voor brandstof niet volledig door de overheid worden gedekt.”

Toelage

Pool merkt hierover op dat de achterban daarom heeft gevraagd aan de bonden om op te komen voor hun belangen in de vorm van het krijgen van een toelage voor hun onregelmatigheden waarmee zij te kampen hebben door de Covid situatie. Op 25 februari hebben Abplaz, de bond van Nickerie MMC en de bond van PCS een brief gestuurd naar de minister van Volksgezondheid om te vragen naar een toelage voor deze onregelmatigheden. Pool bevestigt dat er op maandag een gesprek is geweest met de minister. Details wil de voorzitter niet prijsgeven, wel dat de minister heeft aangegeven dat hij niet onwelwillend is en de zaken verder zal bespreken met de minister van Financiën.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: