Vier illegale Brazilianen na schotenwisseling met leden National Leger aangehouden op Marowijnerivier

De Communicatie Dienst Suriname bericht, dat woensdag vier illegale Brazilianen na een schotenwisseling met leden van het Nationaal Leger zijn aangehouden op de Marowijnerivier. Tijdens de grenscontrole zagen de militairen een boot op Surinaams grondgebied. De bemanning werd gesommeerd het vaartuig tot stilstand te brengen, maar daaraan werd geen gehoor gegeven. 

De militairen kwamen het vaartuig met de Brazilianen rond zes uur in de avond tegen in de omgeving van Galibi. Men voer met verhoogde snelheid verder, nadat de militairen hadden gesommeerd het vaartuig te stoppen. Vanuit de boot van het Nationaal Leger werd een waarschuwingsschot gelost om de Brazilianen tot stoppen te dwingen. Maar, hierop werd vanuit het vaartuig terug geschoten op de militairen. Deze waren hierdoor genoodzaakt ook gericht het vuur te openen, waarna het vaartuig tot stilstaan werd gebracht.

Er werden vier personen, waaronder een vrouw, aangehouden. Een Braziliaan liep aan zijn linkerbeen een schotwond op. In de boot werden overigens geen wapens of smokkelwaar aangetroffen. 

De vier Brazilianen hebben een illegale vreemdelingenstatus. Zij zijn overgedragen aan het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: