“Wij zijn voor het leven”

Onlangs is in het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) de polikliniek voor niertransplantaties geopend. President Chandrikapersad Santokhi heeft de opening verricht. Dagblad Suriname sprak met religieuze leiders hieromtrent. In gesprek met Dagblad Suriname zegt apostel Steven Reyme van Logos International dat het doneren van organen helemaal geen probleem is vanuit het oogpunt van de religie. “Alles wat je kunt doen, hetzij bloedtransfusie of het vrijwillig doneren van organen, is toegestaan. Als je weet dat je bijvoorbeeld niet gaat halen, mag je dan aangeven dat bepaalde organen gedoneerd mogen worden. Dat is helemaal geen probleem. Dat komt ten goede van de mensheid. Wij zijn voor het leven. Alles wat je kan doen voor het leven, moet je doen. Of het nou niertransplantatie is of iets anders. Wij zijn tegen abortus, maar voor het leven”, aldus Apostel Reyme.

Ook de voorzitter van de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV), Robert Bipat, stelt dat transplantaties wel mogen volgens de leer van de Islam. “Het is onze vierde plicht om ons leven zo veel mogelijk te beschermen. Als dat een transplantatie betekent, mag het wel. Bloedtransfusie is ook een vorm daarvan. Dan moet het maar zo”, stelt Bipat.

error: Kopiëren mag niet!