Kandidaten Tweede Kamerverkiezingen van Surinaamse afkomst:

Rosita Girjasing, D66 kandidaat, wil wachtlijsten in de zorg helpen verkleinen 

Op 15, 16 en 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Onder de vele kandidaten bevindt zich een aantal van Surinaamse afkomst. Reden genoeg voor Frank Kanhai uit Den Haag om deze kandidaten te interviewen voor zijn Facebookpagina en persoonlijk van die kandidaten te horen waarom ze zich kandidaat hebben gesteld en waar ze voor gaan, wat ze willen bereiken.

Een van zijn gasten is Rosita Girjasing uit Rijswijk, zij vertelt Kanhai waarom zij verkiesbaar is voor de Tweede Kamerverkiezing 2021 voor D66 als kandidaat nummer 57.

‘Girjasing is nieuw in de politiek, maar weet na een persoonlijk interview met D66 lijsttrekker Sigrid Kaag direct op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen te komen. Haar doel is duidelijk: het verkorten van de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidzorg’, zo schreef het Rijswijks Dagblad op 8 februari van dit jaar.

Rosita Girjasing woont in Rijswijk op de grens met Wateringen/Den Haag met haar partner en twee kinderen. Ze is geboren in Suriname en is op haar 21ste naar Nederland gekomen om er te studeren. Ze is werkzaam als finance manager bij het Kunstmuseum Den Haag, werkt daarnaast als therapeute betekenisgeving en heeft een eigen logotherapiepraktijk.

In gesprek met Kanhai zegt Girjasing: ‘Ik wil heel graag de Tweede Kamer in omdat er zaken zijn die politiek beter te beïnvloeden zijn. Waarom ik de Kamer in wil is eigenlijk voor de zorg. Ik wil de wachtlijsten helpen verkorten met name voor de psychische zorg en wat betekent dat, als jij psychische zorg nodig hebt dan moet er in elk geval snel gehandeld kunnen worden en jij moet ook die zorg tijdig kunnen krijgen. Dus, daar wil ik mij hard voor gaan maken.’

Tot slot legt Girjasing aan de kijkers uit waarom men op haar partij D66 moet stemmen. ‘Mijn partij D66 staat voor goed onderwijs, zorg voor het klimaat, zorg voor betaalbare woningen, voor diversiteit, samenwerking met Europa en voor vrijheid.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: