Ongeveer 200 bushouders wachten op uitbetaling covid-steun

‘Bij TCT kun je door een luikje vragen stellen, maar antwoorden komen niet’

Ongeveer 200 bushouders wachten op uitbetaling van covid-steun. Volgens een van de bushouders in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname gaat het om een bedrag van zo’n SRD 4.000. Het bevreemdt de bushouder dat een deel van de bushouders wel geld heeft ontvangen, maar een ander deel niet. ‘Waarom zij wel en anderen niet?’

‘Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) doet niets, al ga je zoveel keren om te informeren. Je krijgt een stiefmoederlijke behandeling. Door een luikje heen kun je je vragen stellen, maar antwoorden komen niet. Er wordt gewoon gezegd: “Check je rekening”. Moet ik dan iedere dag mijn rekening gaan checken, nee toch!’

Het gaat overigens om bushouders die rijden op diverse routes. Ze waren wel tevreden toen de betaling nog werd gedaan door de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO). ‘De administratie van de PLO is beter dan die van het ministerie. We hebben altijd via de PLO onze gelden ontvangen. Maar op een gegeven moment werd dat overgeheveld naar het ministerie. Liever hadden ze het gelaten bij de PLO.’

De PLO kan nu ook weinig doen. De bushouder: ‘De PLO zegt dat ze niet meer uit betalen. Ook de PLO krijgt trouwens geen afdoend antwoord van het ministerie over het uitblijven van de covid-steun voor een groep bushouders. Wij moeten trouwens ook nog brandstofcompensatie krijgen over de maanden januari, februari en tot ongeveer midden maart 2020, toen de covid-pandemie zijn intrede deed in het land en wij vanaf dat moment zes maanden niet meer konden rijden.’

De bushouder spreekt ook nog zijn ongenoegen uit over een wijziging in de gang van zaken rond keuringen van de bussen. ‘Jaarlijks moesten de bussen worden gekeurd en plotseling werd dat veranderd in twee keren per jaar. Hoe gaan wij dat betalen?’

De groep bushouders die nog wacht op betaling van de covid-steun hoopt dat zij de achterstallige gelden spoedig op hun rekening zien staan. Ze zijn in ieder geval niet van plan om in actie te gaan, verzekert de bushouder tegenover Dagblad Suriname. Ze zien graag dat de betalingen weer verricht worden door de PLO en niet meer door het ministerie. 

De directrice Transport van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, Estrea Noordzee, was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: