De lucht is opgeklaard

“Amaisa, Amaisa wi de begi alen”, klonk het bij de eerste druppels regen die na lange tijd uit de lucht vielen, uit de keel van een zich verblijdende vrouw. De regen van de laatste dagen heeft de atmosfeer enigszins opgeklaard. “De stofwolk afkomstig uit de Sahara, die de lucht een grauwe kleur gaf, is met de neerval op aarde terechtgekomen. De lucht klaarde op. Het firmament is weer blauw en wit met hier en daar een zwarte rand, zoals in dit jaargetijde verwacht wordt. Kijk hoe fris de planten en blij de vogels en andere dieren zijn.”

Ademhalingsproblemen

“Het stof werkt in op mijn gesteldheid en gezondheid. Het irriteerde mijn neus, keel, slijmvliezen, luchtwegen en bemoeilijkte het ademhalen. De symptomen, die gepaard gaan met stofoverlast, komen overeen met die van het coronavirus. Dat bracht mij in vertwijfeling. Ik vroeg mij af of het coronavirus mij te pakken had. Ik geloof mijn zus, die de mening is toegedaan dat de lockdown ook werkt aan het zuiveren van de atmosfeer. Minder voertuigen over straat, waardoor er minder schadelijke uitlaatgassen vrijkomen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: