Jogi: “Belfort levert kritiek, omdat hij directeur wilt worden van EBS of Staatsolie”

VHP-parlementariër Mahinder Jogi zegt dat coalitielid Edward Belfort steeds kritiek levert op het regeringsbeleid, omdat hij ontevreden is over zijn afwijzing om directeur te worden van Staatsolie of de NV EBS. “Het verbaast mij dat Belfort zich op zo een wijze gedraagt. Ik heb mij laten informeren en het blijkt dat Belfort ontevreden is in zijn eigen partij over de waardering die hij krijgt. Vandaar dat hij zo een gedrag vertoont. Maar Belfort heeft hoge ambities en hij wilt graag directeur worden van Staatsolie of de NV EBS. Vermoedelijk is de Abop tot de conclusie gekomen dat Belfort niet geschikt is voor die posities. Vandaar dat hij zo rebelleert in de Abop”, zegt Jogi aan Dagblad Suriname. De VHP-topper benadrukt dat het hier om een aangelegenheid van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) gaat om Belfort tot de orde te roepen, omdat diens voorzitter nu vicepresident is in deze regering. Belfort uit steeds scherpere kritiek op het regeringsbeleid. Niet alleen in het parlement laat hij het achterste van zijn tong zien, maar ook als televisiepresentator laat hij geen spaan heel van het tot nu toe gevoerde regeringsbeleid. De Abop’er heeft vooral veel kritiek op president Chandrikapersad Santokhi. Bij de behandeling van de kwestie van New Surfin NV in het parlement, heeft de Abop’er ook getracht tweedracht te zaaien binnen de coalitie.

Belfort: ‘Pertinente leugen’

Jogi voert aan dat Belfort tussen 2015 en 2020 als oppositieparlementariër samen met de VHP heeft gestreden tegen het wanbeleid en corruptieve handelingen van de toenmalige NDP-regering van Desi Bouterse. “Belfort heeft bij de wieg gestaan bij de formatie van deze regering en is deel van de coalitie. Ik ben daarom ook teleurgesteld in Belfort, want het is storend, omdat de president komt uit de VHP”, aldus Jogi. In de periode van het ministerschap heeft Belfort ook vaker op politieke podia kritiek geleverd op Santokhi. Belfort heeft deze aantijgingen van Jogi ondertussen bestempelt als een pertinente leugen. “Nu weet ik dat Jogi een zeer gevaarlijke man is”, stelde Belfort in ABC-actueel.

“Soms lijkt het alsof hij een deel is geworden van de paarse organisatie”

Jogi hiermee geconfronteerd, zegt dat hij de waarheid spreekt aan de hand van de informatie die hij krijgt vanuit politieke kringen. Hij vindt dat Belfort, die gewezen minister is van Justitie en Politie uit het kabinet Bouterse 1, juist zijn energie moet gebruiken door mee te helpen om de corruptie te bestrijden. “Als ex-NDP-minister kan hij ons het best vertellen wie de mensen zijn aan de andere kant die hebben gerotzooid. Hierdoor helpt hij de minister van Justitie en Politie met extra informatie, waardoor wij de paarse garde kunnen aanpakken. Soms lijkt het alsof hij een deel is geworden van de paarse organisatie. Het is gewoon storend voor het publiek, de partij en de hele coalitie”, aldus Jogi.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: