Verzoekschrift Stutgard en Donk over opheffing mond-/neuskapplicht door rechter geaccepteerd

Het verzoekschrift omtrent schorsing dan wel opheffing van de mondkapneusverplichting, dat door Ricky Stutgard en Karel Donk is ingediend, is door de rechter geaccepteerd. Stutgard laat weten dat er een kortgeding komt. Samen met Donk diende hij maandag een verzoek in voor een kortgeding tegen de Staat Suriname. Stutgard is niet bang dat het aantal besmettingen zal toenemen, vooral omdat het virus muteert. “Helemaal niet, omdat het virus in de verschillende landen al meer dan 120 keren is gemuteerd. Net als alle virussen zal ook het covid-19 virus verder muteren danwel een recombinatie aangaan tot dat het afgezwakt is.”

De voedseltechnoloog zegt dat er geen bewijs is dat het dragen van medische/chirurgische- en stoffen gezichtsmaskers beschermt tegen virale/bacteriële infecties. “Het dragen van deze maskers komt juist met een hoog risico op schadelijke gevolgen voor de gezondheid van de mens”, vindt Stutgard. “Het dragen van een mondneuskapje kan voor mensen met chronische ziekten de medische conditie verergeren. Dit geldt voor mensen met fysieke en/of psychische ziekten, zoals depressie, angst, posttraumatische stressstoornis en gehoorverlies. Het langdurig dragen van mondneuskapjes kan blijvende mentale- en psychosociale schade veroorzaken bij kinderen en jongeren. Een groot deel van de ontwikkeling van het brein vindt plaats in de puberjaren. Bij jonge kinderen die in de interactie veel gebruikmaken van non-verbale communicatie kan een verstoorde ontwikkeling plaatsvinden.”

Bescherming? Is bescherming niet nodig?, vraagt de redactie van Dagblad Suriname expliciet aan  Stutgard. “Bescherming is nodig door je handen voldoende te reinigen. Virussen hebben je slijmvliezen nodig om binnen te dringen en dat zijn je mond, neus en ogen. Met je handen raak je van alles aan en met je handen kom je in het gezicht”, is het antwoord. Stutgard vervolgt: “Indien je handen met gecontamineerd snot in aanraking zijn gekomen en jij met dezelfde hand in je gezicht gaat, kan eventueel een besmetting optreden. Let wel, als het allemaal werkelijk zo goed gaat met de mondneuskappen, dan zouden we een mond/neus/oogkap moeten opzetten, want met een mondneuskap op kunnen de virussen nog altijd via de ogen het lichaam binnentreden.”

error: Kopiëren mag niet!