Kick-off vaccinatiecampagne Nickerie

Gisteren is de covid-19 vaccinatiecampagne in het district Nickerie gestart. In het Mungra Medisch Centrum (MMC) te Nieuw Nickerie werd een aanvang gemaakt met het vaccineren van de frontliniemedewerkers tegen het coronavirus. Onder aanwezigen waren de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, districtscommissaris Senrita Gobardhan en MMC-directeur Shaista Abdul. Van het MMC werd de medisch directeur Djoties Jaggernath als eerste gevaccineerd. In de middag werd ook een start gemaakt op de polikliniek van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in het Van Pettenpolder. Hier werden dc Gobardhan en arts Radha Ramjatan van RGD gevaccineerd.

‘Bescherm uzelf en anderen’

Minister Ramadhin bedankte alle actoren voor hun inzet. Onder andere het Nationaal Covid Coördinatieteam, het BOG maar ook de RGD namens de regering in strijd tegen Covid-19. Onderkend wordt dat er een grote gezondheidscrisis is ontstaan door covid. De zorg heeft voor grote uitdagingen gestaan, die als leermomenten gezien moeten worden. Ramadhin benadrukte het belang van het vaccineren. “Bescherm uzelf en anderen. Na de frontliners zullen de andere categorieën snel aan de beurt komen, zolang er vaccin in voorraad is.” Hij sprak de personen die twijfelen aan het vaccin moed in. Er zijn inmiddels meer dan 200 miljoen personen wereldwijd gevaccineerd. Elk vaccin heeft bijwerkingen dus ook het covid vaccin. De bijwerkingen hoeven niet bij eenieder tot uiting te komen. Inmiddels zijn nog ook 50.000 dosis vaccins vanuit India aangekomen in ons land. Op de directie van de RGD werd het beroep gedaan om overal volgens het protocol te vaccineren. 

Grote rol RGD

De waarnemend directeur van de RGD, Nishita Gajadin, gaf aan welke stappen de organisatie genomen heeft vanaf het begin van de covid-pandemie, het onder andere dag en nacht ophalen van suspect en positieve gevallen en het bemannen van swab-posten. De directeur is het personeel zeer erkentelijk en bedankte hen voor de bewezen diensten in strijd tegen het covid-19 virus. Vanaf het ophalen van de eerste covid -19 positieve persoon door het ambulancepersoneel van het Gezondheidscentrum Geyersvlijt, brak ook voor de gezondheidswerkers van de RGD een drukke en moeilijke tijd aan. “Ook ons personeel is besmet geraakt met het virus, maar gelukkig is niemand eraan bezweken.” Gajadin gaf aan trots te zijn op de RGD’ers die zich hebben opgegeven om gevaccineerd te worden. “Ongeacht de kritiek op het virus is het directieteam van de RGD bereid om gevaccineerd te worden en hoopt een stimulans te zijn voor degenen die twijfelen. De Paho heeft het vaccin goedgekeurd en het is dus safe. Ik roep hierbij iedereen op om zichzelf en anderen te beschermen. Laat u vaccineren, het is in ons aller belang”, aldus Gajadin.

Un tek’ a spoiti, kon fet’ covid  

MMC-algemeen directeur Shaista Abdul zei: “Allereerst wil ik alle frontliners van het MMC, maar ook van alle andere zorginstanties bedanken voor hun geduld en inzet in de afgelopen periode tot heden. Om precies te zijn is het nu bijna een jaar sinds de eerste covid -19 besmetting werd ontdekt in Suriname. Intussen hebben wij reeds een tweede golf van het virus mogen ervaren. Onze gezondheidswerkers hebben zich dag en nacht ingezet om het virus, die de hele wereld in zijn greep heeft, tegen te vechten. Alhoewel de pandemie helaas nog niet achter de rug is, mag ik u allen feliciteren met de komst van het AstraZeneca vaccin in Suriname. De groep die gekozen is als prioriteit om gevaccineerd te worden zijn onze gezondheidswerkers/ frontliners, omdat zij zich dagelijks in het veld bevinden waar de kans om besmet te raken met het covid -19-virus niet weg te denken is. Onze gezondheidswerkers zijn essentieel om patiënten in het ziekenhuis te behandelen, bij te staan en te begeleiden. Er moet dus gezorgd worden voor extra bescherming voor onze gezondheidswerkers. Als MMC-familie moeten wij gezamenlijk de samenleving dienen. Dit kan alleen als wij ons gezamenlijk laten vaccineren tegen het virus die zovelen het leven heeft gekost. Ik wil van hieruit de totale gemeenschap vragen om niet bang te zijn om  zich te laten vaccineren. Het vaccin is er juist om  u te beschermen en blijft u zich houden aan de covid -19 maatregelen. Het vaccin is onze licht aan het einde van de tunnel. Dus “Un tek’ a spoiti, kon fet’ covid’”, aldus Abdul. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: