Districtscommissaris Bhola: “Districtsraad maakt overuren”

Districtscommissaris Ricardo Bholavan Paramaribo Noord-Oost is zeer ingenomen met het feit dat de ressorten klaar zijn met hun ressortsplannen. “Deze zijn inmiddels ingediend bij de districtsraad, welke goed zijn ontvangen”, zegt de burgervader aan Dagblad Suriname. Bhola is voorzitter van de districtsraad en samen met de overige districtsraadsleden is er aandacht besteed aan verschillende zaken, die de samenleving bezighouden. Als zaken worden vervat in een districtsplan, dan gaat het naar de minister via de dc met de regering als bestemming. Bhola geeft aan dat het belangrijk is dat aangehaalde zaken door de bevolking ook daadwerkelijk worden omgezet in daden. “Het is niet alleen de taak van de ressortsraad en districtsraad, maar ook van de dc in samenspraak met de regering en andere actoren om ervoor te zorgen dat de plannen worden omgezet in daden.” Bhola noemt als een van de grootste zorgpunten de onverharde wegen voor de personen, die op die plekken woonachtig zijn. “Het is een verlangen van de mensen dat de wegen zo snel mogelijk verhard worden”, zegt de dc.

“Gezien de precaire situatie is het verharden momenteel niet mogelijk. Met Openbare Werken zal eraan gewerkt worden om de wegen van zand te voorzien en te egaliseren. Hiervoor is een taskforce ingesteld om de slagvaardigheid te  vergroten. Dagelijks wordt geprobeerd om honderden meters in te lopen”, laat de dc weten. Hij spreekt van een ‘chronische achterstand’. De begroeiing aan de Dr.  Sophie Redmondstraat noemt de dc als een van de aandachtspunten. “Momenteel maakt de districtsraad overuren, tot laat in de avond, om te proberen om de deadline te halen”, aldus de districtscommissaris.

RB

error: Kopiëren mag niet!