Keeper Warner Hahn toegevoegd aan voorselectie Natio

Warner Hahn (28), keeper van RSC Anderlecht in België, is toegevoegd aan de voorselectie van het nationaal voetbalelftal van Suriname, ofwel Natio. Dit maakte de SVB (Surinaamse Voetbal Bond) donderdag bekend. Hahn komt sinds de winterstop, 29 december vorig jaar, uit voor RSC Anderlecht. De 28-jarige keeper stond onder contract bij sc Heerenveen. Voor zijn periode bij Heerenveen keepte Hahn onder meer bij FC Dordrecht, PEC Zwolle en Excelsior. Ook zat Warner Hahn in de jeugd bij Sparta en Ajax.

Bij Sparta stond Hahn te boek als groot talent en kwam hij uit voor het Nederlandse Voetbalelftal onder de 16. Hahn speelde zich in de kijker van onder meer Arsenal in Londen, waar hij in drie dagen stage liep, maar uiteindelijk vond hij de overstap naar de Engelse topclub te groot. In 2008 verruilde hij Sparta daarom voor Ajax. Hij speelde vier jaar bij Ajax, waarin hij steeds dichter bij het eerste elftal kwam. Na een jaar als jeugdspeler bij de Amsterdamse club gespeeld te hebben, tekende hij in 2009 een driejarig profcontract. In 2011 was Hahn uitgegroeid tot de derde keeper.  Vervolgens werd hij keeper bij FC Dordrecht in de eerste divisie, Feyenoord, Excelsior, PEC Zwolle en SC Heerenveen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: