“Verkopen langs de straat lijkt nu niet meer verstandig”

“Om met de verkoop mee te doen langs de straat in een bewoonde omgeving, lijkt nu niet meer verstandig”, zegt een groenteverkoper aan de krant. “Toen bepaalde lokaliteiten en overheidskantoren gesloten moesten worden, kon ik nog praten over een verkoop maar nu is de straat leeg. Je kan pas tegen vijf uur verkopen. Om een verre afstand af te leggen, is weer een uitgave en een plek zoeken van waaruit je kan verkopen, neemt ook weer tijd.”

Een andere standhouder gaf aan dat zijn verkoop nu juist de positieve kant op gaat. Tijdens de hele lockdown verkocht hij online spullen. Hij heeft zijn inkomsten kunnen sparen en een houten ‘ons belang’ opgezet. “Ik verkoop groente en fruit langs de weg. Tijdens lockdown zag ik het niet zitten in mijn omgeving, maar nu de maatregelen versoepeld zijn, lukt het aardig. Ik heb mijn kleine houten ‘ons belang’ pas een maand geopend en merk een mooie aanloop. De meeste mensen rijden van deze straat uit naar huis of een andere locatie, dus heb ik dagelijks klanten”, zegt de groenteverkoper. Een andere burger gaf aan dat hij ook met zijn eigen hossel wil beginnen. De meeste spullen heeft hij wel thuis, dus het verkopen van groente kan hij doen. “Maar er zijn heel wat groenteverkopers langs de straat in mijn omgeving. Ik hou niet van concurrentie, maar om te verdienen ga je moeten doorbijten. Nu de prijzen van de meeste goederen omhooggaan, ga je kansen moeten nemen om extra inkomsten te genereren”, zegt de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: