NDP: “In tijden van oorlog is alles geoorloofd”

Er werd in een veteranen-soos nagekaart over de protestactie van Siebrano Piqué tegen de slechte gang van zaken in Suriname. De verwikkelingen en ontwikkelingen werden diepzinnig besproken.

Het spook van Boni

“Surinamers hebben altijd moeten strijden tegen onderdrukking en slecht bestuur. Boni, de legendarische strijder tegen onrecht, is daar een schoolvoorbeeld van. Hij werd op 19 februari door de koloniale machthebbers opgehangen. Het lijkt alsof het spook van Boni de maand februari belast heeft. Zou het daarom zijn dat Piqué in deze maand woelig wordt?”     

Gewapende machten

“Er werd tijdens het bewind van Bouterse barbaars opgetreden tegen straatprotesten. Als ik het optreden van de gewapende machten tegen protestacties tijdens het bewind van Bouterse vergelijk met die van de straatactie van Piqué, is het mij opgevallen dat Siebrano niet geslagen, geschopt, hardhandig in de bak van een pick-up gesmeten en vernederd is geworden.”

 Hofwijks en Valies

“Ik moest denken aan de wijze waarop Hofwijks van de beweging ‘Wij zijn moe’ en Valies van de Bond van Leraren op misdadige wijze werden ingerekend. Zwaargewapende manschappen van verschillende eenheden met geladen en op scherp staand oorlogstuig sloegen actievoerders tegen de grond. Wapens werden uit de holster getrokken om het protesterende volk uit elkaar te slaan.”

Aangestuurd door de NDP

“Te oordelen naar de getuigenissen en uitlatingen van de Piqué-aanhang worden zij door de NDP aangestuurd. Bouterse en de paarse partij roemt zich als een nationale partij waar ras geen rol speelt. Maar als ik afga op de racistische uitlatingen en verwensingen van de achterban van Bouterse, concludeer ik dat er awari domri-politiek gevoerd wordt. Nu het goed uitkomt, worden er ras-sentimenten opgewekt. Het wordt tijd dat wordt opgetreden tegen mensen, die als bezeten tekeergaan en wonden slaan in de samenleving, die moeilijk of niet genezen.”

NDP speelt toneel in DNA

“In De Nationale Assemblee blijft de NDP-fractie hameren op de gezondheidsdreiging, die van Covid-19 uitgaat. Als het aan deze volksvertegenwoordigers lag, zouden de vergaderingen van het hoogste college van staat opgeschort moeten worden. Maar aan de andere kant worden partijgenoten aangezet om de acties van Piqué te ondersteunen en zich bloot te stellen aan covid-19”

In tijden van oorlog is alles geoorloofd

“De loshoofden beroepen zich op het democratisch recht om protestdemonstraties te houden. Daarbij wordt geen rekening gehouden met het algemeen belang. Slechts het eigen politiek belang telt. De NDP- zoekt het oorlogspad op. Gaat er zo te zien van uit dat in tijden van oorlog alles geoorloofd is.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: