Man (45) aangehouden voor mishandelen van twee van zijn ex-vrouwen

Het Korps Politie Suriname bericht woensdagavond 24 februari, dat zondag de 45-jarige J.P. door agenten van het politiebureau Latour op de Faiselweg is aangehouden als verdachte van het mishandelen van twee van zijn ex-vrouwen in hun woningen te Latour. Het eerste slachtoffer had al op donderdag 21 januari en maandag 8 februari aangifte van vernieling, mishandeling, diefstal en bedreiging tegen J.P. gedaan, terwijl de andere vrouw aangifte van mishandeling tegen hem deed op woensdag 17 februari.

Volgens verklaring van het eerste slachtoffer, de 33-jarige S.J., drong haar ex-partner op 21 januari haar woning binnen door enkele shutters te vernielen. De man wilde de liefde met haar bedrijven. De vrouw weigerde, waarop haar ex-man boos werd en haar slagen toebracht op het lichaam. Hierna verliet hij de woning met medeneming van SRD 200 en de mobiele telefoon van de vrouw. De verdachte kwam 8 februari weer bij woning van de vrouw en bedreigde haar met de dood, waarna hij vertrok.

De tweede aangeefster verklaarde tegenover de politie, dat zij vanwege het gedrag van de man een einde had gemaakt aan de relatie. Hij kwam 17 februari bij haar woning, terwijl zij buiten haar woning was met anderen. Zonder enige reden viel hij haar van achteren aan aan en met de platte kant van een scherp voorwerp bracht haar ex-man haar slagen toe op het lichaam. Door tussenkomst van de andere aanwezigen kon erger worden voorkomen.

De man wist uit handen van de politie te blijven. Bij zijn aanhouding op 21 februari op de Faiselweg bevond de man zich tussen vrienden. Deze gingen tekeer tegen de politie, omdat zij niet wilden dat J.S. werd overgebracht naar het politiebureau. Om de menigte uit elkaar te krijgen, was een politieman genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Hierop kon de verdachte worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het scherp voorwerp waarmee de verdachte zijn ex-partner H.S. had mishandeld werd in de auto van J.S. aangetroffen en inbeslaggenomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de verdachte in voorlopige verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: