Vrouw El Chapo gearresteerd op vliegveld VS

De vrouw van de beruchte Mexicaans drugsbaron Joaquín ’El Chapo’ Guzmán Loera, de voormalig leider van het Mexicaanse Sinaloa-kartel, is maandag door de Amerikaanse autoriteiten gearresteerd op een vliegveld in de staat Virginia. Ze werd opgepakt toen ze via Dulles International Airport, net buiten Washington, in de Verenigde Staten arriveerde, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De 31-jarige vrouw, Emma Coronel Aispuro, wordt verdacht van betrokkenheid bij het importeren van cocaïne, methamfetamine, heroïne en marihuana naar de VS. Daarnaast zou ze hebben meegewerkt aan twee ontsnappingspogingen van haar man uit een Mexicaanse gevangenis in 2015 en 2016. De vrouw moet dinsdag voor de rechter verschijnen in Washington.

Haar man, ’El Chapo’, zit momenteel een levenslange gevangenisstraf uit, nadat hij in februari 2019 werd veroordeeld voor het verhandelen van grote hoeveelheden drugs en voor zijn deelname aan meerdere moordcomplotten als leider van het Sinaloa-kartel, één van Mexico’s meest gewelddadige drugsorganisaties.

error: Kopiëren mag niet!